jahop.

Orsak till bussolyckan ännu inte klarlagd

Lessebo i dag 09:00 | Uppdaterad i går 20:18

Det är fortfarande oklart vad som orsakade bussolyckan i Kosta i måndags morse.

LäS MER

Då inträffade en kollision mellan personbil och en av Länstrafikens bussar i korsningen mellan länsväg 28 och väg 838 mot Lessebo. Tio personer var inblandade i olyckan där de tre som färdades i bilen fick de svåraste skadorna, bland annat benbrott.
I bussen fanns sex passagerare av vilka minst fem var fastspända. Detta gjorde att de klarade sig i stort sett oskadda från händelsen där bussen körde ner i diket efter krocken. Chauffören var en av dem som fick föras till lasarettet i Växjö för vård.
Trafikpolisen i Växjö har tillsatt en utredning för att försöka få fram orsaken till olyckan. Enligt vissa uppgifter skulle busschauffören inte ha stannat vid stoppskylten innan han körde ut för att korsa länsväg 28. Detta kan dock inte bekräftas av polisen eftersom föraren ännu inte hörts om olyckan.
Fem personer fördes totalt till Centrallasarettet i Växjö. Hur många som fortfarande ligger kvar där var under tisdagen även det oklart.



Var lite kaos i min hjärna i måndags. Oros känslan finna i min mage för min bror som körde bussen. Vad de än kommer fram till så älskar jag honom och finns för honom även om de anses att de var hans fel att detta inträffade.  
Vad som händer återstår och se.. 





Sen finns mina tankar även hos T med familj.


Vänner jag inte vill ha.

Satt och snackade lite med en gammal klasskompis från högstadiet på MSN för en stund sedan. Lite minnen från förr kom tillbaka. Hur jag inte orkade gå i skolan och sket i allt när polisförhören kom igång. Hur klasskamraterna tittade snett på mig. Jag var inte som dem, jag passade inte in i deras friskoleidyll. Jag vet att jag tyckte det rent ut sagt sög när jag inte kunde vara som dem, de perfekta tjejerna med de perfekta märkerna på kläderna. som bara genom att sitta och le på lektionen fick ett MVG. Men i dagens läge, jisses vad lycklig jag är över att min uppväxt faktsikt blev som den blev.
Folk har frågat mig hur jag ens orkar leva. Men jisses, jag är fri! Klart jag orkar leva. Jag har bara mig själv att ta vara på, jag behöver inte följa någon annans regler. Och om jag gör något som inte skulle gillas är det bara mig själv jag kan få skit av, för jag lever mitt egna liv som är fyllt av mina egna beslut. Tänk hur trångsynt jag skulle varit om jag inte hade fått se så mycket av livets onda sidor som jag har. Men sen kan jag inte förneka, även jag har dåliga dagar. Även jag kan gråta, även jag kan känna att jag inte orkar leva mer. För hur eller hur är jag ju faktsikt bara människa.

En tjej som jag jobbar ihop med, Antigona heter hon är rätt imponerad av min livssyn. Sviker någon mig eller är elak mot mig så sättet jag reagerar på är "what ever". För seriöst, alla kan göra fel, alla kan såra andra människor. Vilket även innefattar  mig själv. Men livet blir så otroligt mycket enklare om man inte lägger ner energi i småsaker. Jag menar hur skulle de se ut på jobbet tillexempel en lönehelg om jag blev assur för att någon kallade en hora, eller var otrevlig mot mig. Nej jag svarar alltid med ett leende. Och är någon otrevlig mot mig bemöter jag de 10 gånger trevligare än vad jag brukar. Livet är för kort för att gå bitter genom det.


Nu sa det klirr i hela lägenheten, Mimmi är världens klumpigaste människa. Såfort hon rör något går de sönder, nu flög ett glas i tusen bitar,  tur att jag inte är den som bitter utan bara sitter och asgravar haha..




Nu ska jag sluta skriva för de kommer finbesök hit med folköl och cigaretter!


Nu kan det vara försent... Att säga som det är...

Godmorgon eller något. Sitter nyvaken och segar lite här hemma. Var ute igår en sväng men vaknade klockan 08,00 i morse, pigg som en lärka.  Åkte ner till tatueringsstudion i stan i ösregnet och hämtade lite smycken så jag kunde pierca 2 stycken. De i studion skrattade rätt brutalt åt mig när jag kom in, som en blöt gnällig katt och frågade efter hårfön.

När piercingarna var klara drog jag och Mimmi och köpte mat. 600 :- gick kalaset på. Jisses, jag brukar ju ha ett ekandes kylskåp hemma, men nu ligger de faktiskt några saker i det. Lagade tacos och vi svullade i oss som vi aldrig sett mat innan. Kändes ungefär så också.
Sen dess har vi bara legat på soffan och jag tvärdäckade inom någon timme efter maten och vaknade först nu.


Min lovely dad har börjat läsa min blogg nu också. Jag har tidigare hållt den lite hemlig för dem men nu tyckte jag väl att han kunde kanske få veta vad hans dotra gör i livet eftersom vi inte träffas allt för ofta.


Ne nu ska jag sitta o glo på teve med mimmi ... Hade gött.. HEEEEEEEEEJ!





Ledighet.

Efter ett bråk på jobbet tyckte mig chef att jag behövde ledigt så hon strök mina tider denna veckan, jobbar först till helgen. Och visst jag kanske behövde det och jag kanske var lite väl bitter och sa kanske dumma grejer. Men vad tusan gör man när man har ledigt då? Städade lägenheten igår och tvättade några maskiner. Ska tvätta om ett par timmar med, men efter jag gjort det finns inget att göra här hemma. Jag måste måste måste försöka hålla mig nykter iallafall, får väl dock se hur det går med det.

Lite senare idag kommer Mimmi hit, vi behöver prata ut lite och träffa varann efter ett tjabb om att hon tyckte att jag drack för mycket. Och visst kan jag hålla med henne där, men ja. När man jobbar hela tiden och bara är ledig någon strödag då och då blir det väldigt lätt att man går ut, vilket slutar med öl. Även om jag inte dricker mig aspackad så blir de sena nätter och massa onödiga grejer som man kanske egentligen inte vill göra men bara hänger med för studen och vaknar med ångest dagen efter.

Funderar på att gå i celibat med. Visst jag är ung och jag är singel vilket innebär att jag faktiskt får slampa runt hur mycket jag vill, för den enda jag kan såra är mig själv. Men jag orkar inte mer, faktsikt. Jag vill bara vara själv. Även om det kan vara skönt med en kram då och då. Eller att somna ni någons armar för jag hatar verkligen att sova ensam. För när man sover ensam kommer ångesten och det gillar jag inte. Men det blir ett senare problem att ta tag i.


En annan människa har kommit in i mitt liv, igen. Vet inte om det är på gott eller ont. Jag bryr mig bara så fruktansvärt mycket om den här personen. Efter flera år tillsammans så är det klart att man blir ledsen när den är ledsen. Tankarna kommer tillbaka till det förflutna. Och i mina ögon kommer det som varit alltid vara något otroligt speciellt för mig, kommer aldrig någonsin kunna öppna mig för någon på det sättet jag gjorde. Men det är väl bättre att älskat och förlorat än att aldrig älskat alls. Men alla som känner mig vet att jag lämnade en stor del av mig själv när det slutade som det gjorde för många år sedan. Kanske söker man sig tillbaka för man vill återfinna det man hade inom sig då, fast man vet att man aldrig kommer återfå samma känsla. Men som en god vän sa till mig, minnen är fina. Men ju längre tiden går, desstu mer förskönar man dem.


Pratade med min kära bror Bjarne igår med. Fick ett lite glädjande besked. Den 21-23 augusti kommer han och kidsen upp till Göteborg. Det blir Liseberg och grejer för hela slanten. Kanske även får min julklapp från dem hahaha. Åren går alldeles för snabbt ju.  Men nu kommer dem, på riktigt. 


Nu ska jag ta och hoppa in i ett bad och vänta på att timmarna ska gå så jag kan börja tvätta. Hoppas allt är bra med er alla. Puss på er.




Du springer aldrig ifatt när jag väl är där
Jag vill inte tänka framåt, men e livrädd att fastna här
nu kan det va försent, att säga som det är


Jag testar nya vägar som aldrig tycks ta slut
och jag har försökt att fånga den andra men har aldrig nåt ut
jag vill ha en sista chans, så jag säger det rakt ut

jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut

Jag vet att det är svårt över telefon
när jag va dig nära, vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

jag försöker träffa andra men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

och jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut
jag vill ha dig nu som jag hade dig förrut

Goooda!

Jag och Sannabanananaa!




Nämen oj! Bloggar jag? Det var inte dåligt. Sitter här innan jobbet och tänkte jag får väl slänga in ett inlägg.
Denna veckan har gått snabbt, ska snart gå på sista passet för denna veckan, har jobbat sen i måndags, vilket innebär 60 timmar när denna natten är över.   Imorgon ska jag och Sanna ha myssöndag. Vilket innebär att vi ska laga mat, är ju inte så duktig på och äta. Sen ner till stan och dricka kaffe och tjata i timmar om livet och dess mening. Sanna är bra. Har nog inte berättat så mycket om henne för er. Hon kommer också från småland, blomstermåla. Jobbar som bartender på mitt stammishak, och vi fastnade för varann direkt för något år sedan, och i dagsläget går de inte en dag utan att vi ses. Tyvärr så flyttar hon snart, till malmö. Det gillas inte, för hon är ju min stöttepelare här uppe. Men de är väl bara att bita ihop och hoppas på att hon kommer tillbaka :)

Förövrigt så är jag bra på att trassla in mig i triangeldraman, men jag gör som alltid. Står bara och ler och tycker det mest är patetiskt.  När de inte gäller allvarligare saker än karlar så är det faktsikt inte mycket att bry sig om.
Nu ska jag sitta och tjöta lite på MSN innan de blir att dra sig ner mot centrum.

Ville mest bara säga hej, och att jag lever.




Psst.. nu får jag nog berätta eftersom de gått ut med det i sin blogg.... Jag ska bli moster igen till en liten grabb :-)


jag är dålig


Haha Ingvar Oldsberg tyckte att vi skulle dricka kaffe o konjak me honom.


förföljd

innan gårdagens utgång.


Hej alla. har inte riktigt tiden o sitta framför datron, men nub fåt lite bilder att hålla till godo med sålänge :)

RSS 2.0